Mostanában alig van időm (meg kedvem) hosszú ideig főzni, így próbálom az egyszerű, de mégis tápláló ételeket választani. Ilyen volt például a tegnapi vacsorám, ami két szelet pirítós volt édesburgonyás hummusszal, pirított fokhagymás gombás koktélparadicsommal, rukkolával és retekkel. Nagyjából 10 perc volt mosogatással együtt és a hummuszból még maradt is az elkövetkező napokra, amikor minden sós kajához enni fogok belőle. Nem egy nagy recept, de leírom, hogyan készítettem. A hummusz alapreceptjét Deliciously Ellától néztem, de pár dolgot megváltoztattam, íme:
Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
1 édesburgonya
1 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1 tk kömény
1/2 tk koriander
1 tk kurkuma
1 tk só
1 tk tahini
víz írzlés szerint (én a csicserikonzerv levéből is szoktam tenni bele)
Feltéthez:
4 gerezd fokhagyma
5-6 közepes méretű koktélparadicsom
5 gomba
só, bors
Első lépésként kettévágtam az édesburgonyát és betettem 5 percre a mikróba (lehetne a sütőbe is, de az 40 perc környékén mozog, nekem most gyorsan kellett). Amíg ez elkészült a többi hozzávalót beletettem egy turmixgépbe és összeturmixoltam. Kicsit vártam, hogy kihűljön az édesburgonya, majd azt is hozzáturmixoltam egy kevés víz kíséretében.
A feltéthez a fokhagymákat megpucoltam és apró darabokra vágtam, majd kevés olajon lepirítottam, majd mentek bele a felszeletelt gombák és koktélparadicsomok, sóztam, borsoztam, kb 5 perc alatt ez is elkészült.
Végül a pirítósra rákentem a hummuszt, ráraktam a paradicsomos gombás feltétet meg a tetejére szórtam egy kis szárított petrezselymet és tettem mellé rukkolát és retket.

Comentarios