A jelenlegi kedvenc reggelimet osztom meg ma veletek, amit már 1-2 hete minden reggel eszem, némi változtatással ugyan, például ma a Lidl-ben elcsábultam és vettem egy doboz áfonyát, így abból is került rá néhány szem.
Hozzávalók a zabkásához:
40 g aprószemű zabpehely
12 g lenmag
5 g chia mag
1 ek almaecet
1-2 g glicin
2 ek darált mák
fél körte
egy fél kocka étcsoki
kb 200 ml víz folyamatosan adagolva
Feltét:
néhány szem magozott meggy
egy kisebb méretű banán
néhány szem áfonya
1 ek mogyoróvaj
kendermag
kakaóbabtöret
granola
tökmag
Az alapot összefőztem, közben a fagyasztott meggyet egy serpenyőben felolvasztottam és a többi gyümölcsöt felszeleteltem. A körte háromnegyedét belekevertem az alapba. Miután megfőtt és tökéletes állagú lett, kiitettem egy tálba (ami úgy néz ki felülről, mintha egy félbevágott kókuszgolyó lenne, de sajnos nem az), és belenyomtam az étcsokit, ami annyira csodálatosan beleolvad a forró kásába. A tetejére tettem a feltéteket a képen látható módon, majd pedig megettem az egészet.

Comments